Amaç & Hedef

KURUMSAL
Amaç & Hedef

Aynı göğün altında...

Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı geliştirdiği ‘sanatsal iyilik’ kavramına bağlı kalarak, farklı sanatsal faaliyetler üzerinden, sosyal imkanları sınırlı ailelerin çocuklarının eğitimine dönük sosyal sorumluluk projeleri geliştirmek için kurulmuştur. Seramik , resim, heykel, müzik, drama, sinema, fotoğrafçılık, görsel sanatlar, tiyatro ,dans gibi farklı alanlardaki sanatsal faaliyetler vesilesiyle bağışçılarından aldığı desteği, düşük gelirli ailelerin çocuklarının gelişimi için fon oluşturmakta kullanmaktadır. Amaç çocuklar, vesilesi sanat, adı iyilik olan bu girişimde amacımız bizlere sonsuz bir enerji vermektedir. ’Sanatsal İyilik’ kavramını pratiğin içinde geliştirip bir ekol haline getirmek için tüm gücümüzü sarf etmeye kararlıyız. 'Sanatsal İyilik' hali hazırda farklı başlıklarla zaten onlarca yıldır farklı ülkelerde uygulanmaktadır. Vakfımız sadece bu olguyu kavramsallaştırarak arkasından gelecek benzer vakıflar için model ve metot geliştirmek istemektedir.

Vakfımız şu an için bir ailenin desteğiyle var olmaya çabalıyor olsa da Türk toplumuna mal olana kadar çalışması gerektiğinin farkındadır. Asıl olan vakfın kişilerden bağımsız olarak faaliyetlerine devam edebilmesi ve amaçlarını gerçekleştirebilmesidir. Vakfımız benzer kurumsal vakıflar gibi ülkesine mal olup kendi ayakları üzerinde duracaktır. Gökyüzü sadece ülkesiyle sınırlı kalacak bir sivil toplum kuruluşu olamaz, ülkesine mal olduktan sonra dünyada bilinen bir kuruluş haline gelmesi gerekmektedir. Dünyada projeleriyle, felsefesiyle ve amaçlarıyla alanında fark yaratmayı başarmış bir kuruluş olması gerekmektedir. Biz inanıyoruz, başaracağız! Hayatlarımız çocuklarımızın mutluluğunda gerçek anlamlarını bulacaktır. Çocuklarımızla büyük projeler gerçekleştireceğiz, iz bırakacağız...İz olacağız! Bizler dünyayı değiştirmeye gücü yetmemiş yetişkinler bu vakfın çatısı altında dünyayı değiştirebilecek çocuklara destek olacağız. Ne mutlu çocuklara destek olanlara! Ne mutlu iyi insanlara! Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak herşey..

Allah utandırmasın, Ata yolumuzu aydınlatsın...

Emrah İncili 04.12.2018

Alacaatlı Mahallesi 3377. Sokak Bahçeci Konakları No:12 Çayyolu/Ankara